14.10.2021

Kuke Hack -vinkkisarja osa 1 – Instagramin karuselli-toiminto

Kuken uusi vinkkisarja alkaa somevinkillä, jossa käsitellään Instagramin karuselli-toimintoa. 

Karuselli-toiminto mahdollistaa kymmenen kuvan tai videon julkaisemisen samassa julkaisussa. Karuselli-julkaisussa kuvat ja videot rajautuvat samanmuotoisiksi. Vaihtoehtoina ovat neliö (1:1), pysty (1,91:1) ja vaaka (4:5). Toimintoa käyttämällä vältetään Instagram-spämmäys (samaa aihetta koskevien julkaisujen sarja).

Karuselli-julkaisun selaaminen kestää pidemmän aikaa kuin tavallisen julkaisun. Tästä Instagramin algoritmi tykkää. Instagram näyttää seuraavina päivinä karuselli-julkaisun sisältöä seuraajien syötteessä. Se taas lisää julkaisun näkyvyyttä.

Mihin karuselli-toimintoa kannattaa käyttää

Karuselli-julkaisu sopii hyvin ohjeiden kertomiseen, usean tuotteen esittelyyn sekä tuotteen eri osien ja puolien esiin tuomiseen. Pääkuvaksi kannattaa valita se kuva tai video, joka herättää eniten mielenkiintoa seuraajissa.

“Karuselli-julkaisulla on suurempi painoarvo kuin tavallisella julkaisulla, sillä se tarjoaa enemmän sisältöä. Tällöin koko Instagram-tilistä tulee arvokkaampi vähemmällä panostuksella. Karuselli-julkaisun avulla käyttäjä saa näkyvyyttä ja tavoittaa seuraajat tehokkaammin”, Kuken sisällöntuottaja Mira Virtanen kertoo.

 

Kuvassa kädet selaavat Instagramin karuselli-toimintoa älypuhelimen näytöllä.

 

Käytä sekä kuvia että videoita

Tutkimusten mukaan karuselli-julkaisu lisää eniten julkaisun vuorovaikutusprosenttia, jos siinä on sekä kuvia että videoita. Tämän Mirakin on todennut.

“Julkaisussa kannattaa ilman muuta sekoittaa kuvia ja videoita. Silloin selaamisesta tulee yllättävämpää, kun ei tiedä mitä seuraavaksi tulee eteen. Karusellin avulla voi leikitellä yllätyksellisyydellä, mikä taas parantaa käyttäjäkokemusta”, Mira sanoo.

Kuken Instagramista löydät kuvalliset ohjeet karuselli-julkaisun tekemiseen. 
 

Kiinnostuitko?

Jätä yhteydenottopyyntö

Tilaa uutiskirje