24.01.2024

Miten estää kalastelu- ja huijausviestit Facebookin Messengeristä?

Kukka Kalin vaaleanpunaisella taustalla
Kukka Kalin
CEO, Partner

sales

HR

financials

Kukka Kalin vaaleanpunaisella taustalla

Kukka Kalin
CEO, Partner

sales

HR

financials

Somejätti Facebookissa liikkuu paljon kalastelu- ja huijausviestejä, jotka varoittavat tilin sulkeutumisesta ja kutsuvat vahvistamaan tilin pitkän hiljaiselon jälkeen. Useimmiten häirintä kohdistuu yritystileihin. Henkilötietojen luovutuspyyntöihin kannattaa suhtauta varauksella, sillä ne saattavat myöhemmin kostautua hakkerointina tai identiteettivarkautena. Kuke kertoo, miten väistät kalasteluyritykset.

"Tilisi on poistumassa käytöstä pitkän hiljaiselon vuoksi. Täytä lomake vahvistaaksesi tilin omistajuutesi ja pyytääksesi tilisi aktivoimista."

"Facebook-sivusi poistetaan pysyvästi tavaramerkkioikeuksien loukkauksen vuoksi."

Nämä ovat kalasteluyrityksiä, viestejä, joihin voi törmätä sosiaalisen median alustoilla. Ne ovat yleistyneet erityisesti Facebookin yritystileillä ja niiden on tarkoitus houkutella käyttäjää luovuttamaan henkilötietonsa. Haitallisen linkin klikkaaminen voi asettaa tilin ja sen sisältämät arkaluontoiset tiedot vaaraan ja saatat joutua hakkeroinnin tai varkauden kohteeksi.

Kalastelu- ja huijausviestit tulevat usein tileiltä, joilla on sellaisia nimiä kuin "Guest 1002" tai "Meta Support Services". Viestin lähettäjänä voi olla ihan oikealta vaikuttava henkilö ja kuvana voi olla Meta Support -logoa muistuttava profiilikuva.

Meta ei kuitenkaan ota käyttäjiinsä yhteyttä messengerin kautta. Virallinen yhteydenotto ei myöskään koskaan tulisi henkilöltä, joka väittää työskentelevänsä heidän puolestaan.
 

Näin estät kalasteluyritykset

Meta Business Suitesta löytyy toiminto, jolla voit estää nämä kalasteluyritykset. Kuke tarjoaa helpon ohjeen Metan Messenger-palvelun roskapostien estämiseksi vaihe vaiheelta kuvitettuna.
 

1. Avaa Meta Business Suite ja siirry postilaatikkoon vasemman valikon kautta.
 

 

2. Siirry postilaatikon asetuksiin napsauttamalla näytön oikeassa yläkulmassa olevaa hammasrataskuvaketta.


 

3. Postilaatikon asetuksissa valitse "Keskusteluliitännäinen".

 

4.Siirry kohtaan "Mukauta Chat Plugin" ja klikkaa kohdassa näkyvää nuolta avataksesi alasvetovalikon. Valitse valikosta kohta "Vieraskeskustelu" ja poista roskapostit käytöstä klikkaamalla kohdan kytkinpainiketta. Tämän jälkeen kytkimen pitäisi näkyä mustavalkoisena sinisen sijaan.

 

5. Viimeistele tekemäsi muutokset painamalla "Julkaise" näytön oikeassa alakulmassa.

Valmis!

Lähde ohjeisiin löytyy täältä: Simplysocialky.com

Kiinnostuitko?

Jätä yhteydenottopyyntö

Tilaa uutiskirje