Rajapinnat ja integraatio

Toimivat verkkosivut tunnistaa kiinnostuneista kävijöistä. Koska laadukas liikenne virtaa monista verkon lähteistä ja useista järjestelmistä, pitää nämä rajapinnat tunnistaa ja integreoida osaksi kotisivuja. Avullamme yksinkertaistat tiedon hallintaasi eri kanavien välillä.

Linkki digitaalisten kanaviesi välillä

Monessa tapauksessa verkkopalvelusi ei toimi yksinään, vaan sen yhteyteen kuuluu muita järjestelmiä. Yksinkertaisimmillaan integraatio (asian liittäminen toisen sisään) on sellaisten toimintojen asentamista, jotka liittyvät web-analytiikkaan ja markkinoinnin seurantaan. Myös joitain sosiaalisen median palveluita voidaan integroida, ja joskus verkkokyselylomakkeita tai muita laajempien järjestelmien osia voidaan esittää verkkosivuilla integraation kautta. 

Tiedon vaihtoon perustuvat yhteistoimintamallit toteutetaan rajapintojen kautta. Tällöin pelkkä palvelu palvelun sisään -tyyppinen integraatio ei riitä, vaan dataa haetaan tai viedään järjestelmästä toiseen.

Kuke on toteuttanut monenlaisia rajapinnan käyttöönottoja erilaisiin tarpeisiin. Tyypillisiä toimeksiantoja ovat ERP-järjestelmästä hallittavien tietojen esittäminen osana verkkosivuja brand bookin mukaisesti tyyliteltynä sekä verkkosivuille olevien lomakkeiden vastausten vieminen CRM-järjestelmiin.

Tavallinen peruste rajapintojen käyttöön on tiedon hallinnan yksinkertaistaminen: asiakas haluaa, että tuote- tai asiakastiedot ovat käsiteltävissä yhden järjestelmän kautta, mutta samat tiedot palvelevat jonkin toisen järjestelmän kautta asiakkaita tai yrityksen muita toimijoita.

Mikä on back-end ja front-end?

Ohjelmistotuotanto jaetaan front-end- ja back-end-tuotantoon. Front-end on koodauksen näkyvää työtä. Se pitää sisällään myös osin näkymättömiä osioita, kuten erilaisten alustajärjestelmien asentamisen. Back-end ei taas näy asiakkaalle. Yksi sen osa-alue on rajapintaohjelmointi.

Yksinkertaisella verkkosivulla ei tarvita back-end ohjelmointia lainkaan, vaan palvelumuotoilija, tekstisuunnittelija, visuaalinen suunnittelija tai front-end-ohjelmoija voivat toteuttaa suuren osan verkkosivujen sisällöistä. 
 

Kiinnostuitko?

Jätä yhteydenottopyyntö

Tilaa uutiskirje