30.01.2021

Miten voin asentaa vanhan Google Analytics uuden Google Analytics 4:n sijaan

Mikko Virtaperko keltaisella taustalla
Mikko Virtaperko
CTO, Partner

project management

sales

photography

service design

Mikko Virtaperko keltaisella taustalla

Mikko Virtaperko
CTO, Partner

project management

sales

photography

service design

Miten voin ottaa Universal Analyticsin käyttöön, koska kaikki uudet Google Analyticsit ovat automaattisesti uuden version mukaisia?

Ei ole perusteltua olla käyttämättä uutta Google Analytics 4:sta, mutta jos syystä tai toisesta tarvitset vielä vanhan Universalin mallisen analytiikkatilin, se onnistuu näin:

  1. Valitse Create Account (löytyy Google Analyticsin Admin-osiosta) tai jos sinulla on jo Account, hyppää seuraavaan kohtaan
  2. Valitse Create Property tai jos teit Create Account, jatka kohdasta Property setup. Anna Property name ja klikkaa laatikon alta kohtaa Show advanced options
    Property-ikkuna
  3. Vanhan mallin mukainen Property settings dialogi aukeaa. Voit valita teetkö vain Universal-tilin vai sekä GA4 että Universal-tilit. 

Kun Property on luotu, asenna Analytics Tag Managerilla tavalliseen tapaan. Universal Analytics tunnus (Tracking ID) on muotoa UA-12345678-9, Google Analytics 4 tunnus (Measurement ID) on muotoa 123456789. Huom: Tag Managerissa on näille eri tägit, Google Analytics: Universal Analytics tagi vs Google Analytics: GA4 Configuration. 

Tag Managerin tägit

Kiinnostuitko?

Jätä yhteydenottopyyntö

Tilaa uutiskirje