14.03.2023

Matomo on turvallinen ja tehokas ratkaisu web-analytiikkatarpeisiin

Mikko Virtaperko keltaisella taustalla
Mikko Virtaperko
CTO, Partner

project management

sales

photography

service design

Mikko Virtaperko keltaisella taustalla

Mikko Virtaperko
CTO, Partner

project management

sales

photography

service design

Ilman web-analytiikkaa markkinointitoimesi menettävät digitaalisen viestinnän tärkeän ominaisuuden: tulosten mittaamisen. Mutta uutiset EU:n tietosuojalaista ja Google Analyticsistä huolettavat. Mikä neuvoksi? Ei hätää, Matomo auttaa!

Matomo on pitkäikäinen, vapaan lähdekoodin web-analytiikkaohjelma. Järjestelmä tunnettiin aiemmin nimellä Piwik ja se vastaa iältään Google Analyticsiä, jonka ensimmäinen versio julkaistiin vuonna 2006. Piwikin ensimmäinen versio julkaistiin seuraavana vuonna.

Mitkä ovat Matomon hyödyt verrattuna Google Analytics Universaliin tai Google Analytics 4:een?

Matomo mahdollistaa tietojenkäsittelyn kunkin organisaation omien ehtojen mukaisesti. Tällä on suuri merkitys EU:n henkilötietosuojalain kannalta, myös tulevaisuudessa tapahtuvien asetusten astuessa voimaan.

Matomon voi hankkia SaaS-palveluna, jossa Matomo tai jokin muu palveluntarjoaja toimittaa Matomo-palvelimen kautta tietosäiliön datalle ja vastaa seurantakoodien suorittamisesta. Toinen vaihtoehto on asentaa Matomo organisaation omaan lähiverkkoon, jolloin data on todellakin kokonaan kotimaassa, omissa käsissä eikä karkaa EU-alueen ulkopuolelle. 

Pitkäikäinen web-analytiikkaratkaisu

Optio järjestelmän omaan ylläpitoon tarkoittaa, että voit itse suunnitella, miten tulevaisuudessa järjestelmää päivitetään. Sisäverkon palveluna on mahdollista ottaa Matomo käyttöön kuluvana vuonna ja ylläpitää vakioitua ympäristöä vaikka kymmenen vuotta tulevaisuuteen. Muuttuvassa applikaatioiden maailmassa tämä on tietojärjestelmälle huikean pitkä aika.

Kuken palvelut Matomon osalta

Kukella on oma Matomo-palvelu, jota toimitamme asiakkaillemme SaaS-palveluna. Jos verkkosivusi ovat Kuken palvelimella, data ei siirry konesalista toiseen, vaan analytiikka ja sen data pysyvät kotimaassa, kiertämättä minkään kolmannen osapuolen kautta. 

Kiinnostuitko korvaamaan Google Analyticsin GDPR:n mukaisella järjestelmällä? Ota yhteyttä!

PS: Google sulkee vanhan Google Analytics Universal -järjestelmän heinäkuussa 2023. Varmista hyvissä ajoin, ettei verkkopalvelusi analytiikka lakkaa toimimasta. Lue artikkelimme Google Analytics 4 vaihtoehdoista täällä >>
 

Kiinnostuitko?

Jätä yhteydenottopyyntö

Tilaa uutiskirje